Qui som

L'Agrupament

mida75

Som una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre, que formem part del Moviment Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, oferint als nens, nenes i els joves l’aventura de créixer i aprendre a partir del mètode escolta i guia. Aquest mètode consisteix en que cada noi i noia esdevingui protagonista del seu propi creixement i de les accions que treballa en equip, amb la fi que es formi com a persones solidàries, compromeses i actives amb la nostra societat.

La nostra proposta educativa té l’objectiu que els escoltes i les guies siguin capaces de participar activament i críticament a la societat on viu, la qual pugui assumir les responsabilitats necessàries per ajudar a construir una societat més justa, solidària, igualitària i sostenible dels de tots els punts de vista.

A més a més, treballem per l’educació integral de la persona a partir de l’experiència viscuda i de la transmissió de valors com el respecte, la tolerància, el diàleg, la interculturalitat, la sostenibilitat.

Volem al mateix temps donar a conèixer l’entorn, el país, les seves característiques socials, culturals, històriques i que descobreixin quina és la manera de contribuir-hi.

Tots i totes els que anem al cau volem deixar aquest món una mica millor de com l’hem trobat.

Què fem?

A través de jocs, xerrades, tallers i un ampli ventall d’activitats educatives, descobrim que ens envolta, aprenem a ser crítics amb la societat on vivim i desenvolupem la capacitat de participar activament i d’implicar-nos amb l’entorn per tal de transformar-lo.

Ens trobem cada dissabte des del mes d’Octubre fins el Juny de 16 a 18 hores.

mida75

A més a més, fem excursions de cap de setmana, rutes o campaments al llarg del curs, marcs ideals per fomentar valors com la convivència i el respecte a la natura. Les sortides solen ser:

  • Sortida de coneixença (Cap de setmana entre l’Octubre i Novembre).
  • Sortida de nadal (27 al 30 de Desembre).
  • Sortida del Pensament on marxem tot l’Agrupament junts (cap de setmana de febrer).
  • Sortida de setmana Santa.
  • Última sortida (Juny)